maanantai 22. marraskuuta 2010

Risuestelaukkaajien menestystä

Ohhoh! Täytyisiköhän siirtyä kokonaan risuestehevosten kasvattajaksi, noita menestystarinoita kun tuntuu talli olevan täynnä.

CAS XVIII Pink järjesti Steeplechase Series -nimisen arvokilpailun risuestelaukkaajille ja ilmoitin sinne mukaan kolme hevosta: 6v ish-orin Radical Timeway, 7v xx-tamman The Last Dance ja 7v x-tamman C'est La Vie GA.

Radical Timeway on juossut hyvin tasaisesti: se on jäänyt vain kahdesti sijoitusten ulkopuolelle. Se voitti sekä SS Januaryn että SS Februaryn, SS March -lähdössä se oli viides ja viimeisessä osakilpailussa kolmas. Näillä tuloksilla se on SS:n voittaja, kisaindeksin ollessa 0,2963. Olen todella ylpeä tästä orista! Se ei juokse enää, joten jos on tarvetta hyvin menestyneelle risuorille, niin ottakaa yhteyttä ;)

The Last Dance on hyvä kilpahevonen, mutta jäänyt aina parempiensa varjoon. Aiemmin se juoksi samoissa lähdöissä Ms. Shamandalien kanssa ja jäi aina sen jälkeen. Nyt se jäi Radical Timewayn varjoon. SS January -lähdössä se oli neljäs, SS Februaryssa viides, SS Marchissa kolmas ja SS Aprilissa kuudes. Näillä sijoilla irtosi kuitenkin toinen sija SS:ssa, mutta kisaindeksi oli 0,4815. Dancekaan ei juokse enää ja se astutetaan ensi vuonna, todennäköisesti rbsh-ori Vovalla.

C'est La Vie GA pärjäsi huonoimmin näistä kolmesta: sijat 8-3-8-4 eivät aiheuta suuria hurraahuutoja. Kokonaiskilpailussa se oli jaetulla kuudennella sijalla Driftin Nothing's Foreverin kanssa. Täytyy katsoa, josko tämä tamma vielä juoksisi lähdön tai pari - tai sitten ei. En ole vielä aivan varma mitä teen tämän kanssa, koska viime aikoina juoksu ei ole sille oikein maistunut sillä tavalla kuin pitäisi. Myynti ratsuksi saattaa olla edessä, vaikka pidänkin tästä hevosesta kovasti.

Aiemmista menestyjistä täytyy mainita kaksi: Primedo ja Ms. Shamandalie.

Primedo oli ensimmäinen risuestelaukkaajani, eikä se enää juoksekaan - ei ole juossut muutamaan vuoteen. Se sijoittui lähes jokaisessa lähdössään ja voitti kuusi kertaa. Kaksi näistä voitoista tuli G1-tasolta, eikä menestys lopu tähän: Primedo voitti CAS XV Breeders' Cup Steeplechase -lähdön. Sen voittoprosentti on yli 50 ja sijoitusprosentti hipoo sataa, voittosumma lähes kaksi miljoonaa. Toistaiseksi Primedon jälkeläisiä ei ole nähty radoilla, joten sen periyttäjäkyvyistä ei voi vielä sanoa mitään.

Ms. Shamandalie on myös todellinen menestyjä: se sijoittui jokaisessa juoksemassaan lähdössä, lisäksi se voitti yhdestätoista lähdöstä seitsemän - voittoprosentti 64. Se on kolminkertainen G1-voittaja ja voitti myös CAS XVII Breeders' Cup Steeplechase -lähdön (kuten Em. aiemmassa bloggauksessa viittasi). Voittosumman ollessa noin kaksi miljoonaa se jäi pois radoilta ja varsoo ensi vuonna Primedon jälkeläisen.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut Radical Timewayn ja The Last Dancen kaksoisvoitosta! Mahtavaa nähdä, että risuhevosia oli noinkin paljon mukana, 9 ratsukkoa joka lähdössä. Harmi että meidän omat hevoset pärjäsivät tosi kehnosti, mutta ensi vuonna sitten uudestaan ja meillä on kasvamassa muutama tosi lupaava kaveri jo :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, täytyy kyllä sanoa että ihan yllätyksenä tuli :)

    Oli kyllä hienoa nähdä, että osallistujia oli noinkin paljon, toivottavasti ensi vuonna on vielä enemmän. Tosin Karmassa ei ole tällä hetkellä yhtäkään erityisen lupaavaa hevosta, lähinnä maidenissa junnaavia löytyy. Mutta eiköhän joku niistä vielä yllätä.

    VastaaPoista