keskiviikko 4. elokuuta 2010

Breeders' Cup Driftin osalta

Breeders' Cup juostiin viime viikonloppuna. Driftawaysta BC'ssä oli mukana kaikenkaikkiaan yksitoista hevosta, jotka ainakin omasta mielestäni pärjäsivät yllättävän hyvin. Vaikka toki muutama pettymys mahtuu aina joukkoon. Peräti kaksi voittoa tuli Driftiin, sekä kaksi toista sijaa, kolme kolmossijaa ja vielä kolme nelossijaakin eli vain yksi hevonen jäi ilman rahaa. Erittäin hyvä suoritus kaikilta! Mutta nyt voisi käsitellän lähtöjä tarkemmin.

Ladies' Dayn ensimmäisissä lähdöissä, UG lähdöissä, meiltä ei ollut mukana yhtään hevosta, mutta Juvenile Fillies lähdössä oli mukana tuontitammamme Faster Than You, joka ei ole juossut kovinkaan hyvin missään vaiheessa. Tässäkin lähdössä tamma jäi neljänneksi. Luultavasti nappaan tämän neidin jo nyt pois radoilta. Filly & Mare Turf lähtö menikin sitten meidän osaltamme paljon paremmin. Heliya of Shade oli ainut hevonen, joka meiltä tässä lähdössä starttasi. Heli oli lähdön nuorin hevonen, mutta se ei näyttänyt neitiä haittaavan, kun se voiton nappasi upealla suorituksellaan. Tämä tamma jää nyt ehdottomasti pois radoilta. Katsotaan kuinka hienoja varsoja siitä saa 8) Päivän viimeinen lähtö oli Ladies' Classic ja siinäkin meiltä oli mukana yksi tamma, Don't Rush, ainut hevonen joka meiltä jäi sijoituksien ulkopuolelle. Eipä se kyllä ole muutenkaan aivan mahdottoman hyvin juossut. Luultavasti nappaan tämänkin tamman pois radoilta.

Main Dayn ensimmäinen lähtö, Juvenile, osoittautui osittain hieman pettymykseksi. Meiltä lähdössä oli mukana upea Prismaticin kasvatti High Consort RVC, tämä oli oikeastaan ainut hevonen jonka toivoin pärjäävän, jotenkin olen tähän oriin tykästynyt suuresti. High Consortilla oli huonommat lähtökohdat kuin kahdella muulla lähdön hevosella, ja niille hevosille se lopulta hävisikin jääden kolmanneksi. Toisaalta onhan kolmaskin sija älyttömän hyvä suoritus, mutta jotenkin se tuntuu eräänlaiselta pettymykseltä, kun olisin tämän orin toivonut pääsevän kahden parhaan joukkoon. Okei tottahan se on, turha valittaa, BC olisi voinut mennä meidän kohdaltamme paljon paljon huonomminkin. Mutta joo... Seuraavaan lähtöön.

Seuraavana juostiin Breeders' Cup Sprint lähtö, jossa meiltä oli mukana kaksi ihan mukavaa hevosta, Hackwood ja Runaway Vivienne, erityisesti Hackwoodilta odotin hyvää suoritusta. Valitettavasti tämäkin lähtö meni meidän osaltamme melko lailla penkin alle. Hackwoodilla oli parhaat lähtökohdat ja se oli ns. ennakkosuosikki, mutta kuitenkin loppupelissä se jäi kolmanneksi. Kuten edellisessäkin tapauksessa, onhan kolmassijakin sijoitus, mutta ei niin hyvä kuin mitä odotin. Runaway Vivienne pärjäsi odotuksiini nähden ihan hyvin. Oletin, että se saattaisi jopa jäädä rahasijojen ulkopuolelle, mutta tamma juoksi neljännen sijan itselleen.

Seuraavana oli sitten Steeplechase, johon meillä ei valitettavasti ollut sopivia hevosia. Ensi vuonna sitten pitäisi tähänkin lähtöön joitakin löytyä :') Tämän jälkeen juostiin Breeders' Cup Turf lähtö, jossa meiltä oli mukana kaksi hevosta, Yell Out RVC ja Amityville Rain RVC. Molemmat Prismaticin kasvattamia hienoja oreja, mutta valitettavasti voittoon asti ei niistä kumpikaan venynyt. Yell Out RVC on nyt viime aikoina pärjännyt yllättävän hyvin ja se nappasi tästäkin lähdöstä toisen sijan. Amityville sen sijaan on hieman "huonontunut", aiemmin se oli melko voitakas ja muutenkin tosi hieno, mutta viime aikoina tahti on hieman hiipunut, ei aivan kamalasti, mutta niin että sen huomaa. Tässä lähdössä Amityville jäi neljänneksi. Yell Out RVC:n tulokseen olen oikein tyytyväinen, mutta Amityville... Se olisi voinut pärjätä paremminkin. Vaikka toki neljäs sija on parempi kuin vaikka viimeiseksi jääminen.

Tämän jälkeen oli vielä päivän viimeinen lähtö, Breeders' Cup Classic. Tähän lähtöön meiltä osallistui yksi hevonen. Shaden kasvattama, oikein mukavista vanhemmista oleva hieno ori Expoint of Shade. Exppint on juossut viime aikoina melko kivasti ja se otti melkomoisen yllätys voiton nyt Breeders' Cupissa. Kyllähän mä uskoin, että se varmaan kolmen parhaan joukkoon pääsee, mutta jotenkin voitto tuli silti hyvin iloisena yllätyksenä. Tämäkin ori jää nyt pois radoilta, jälkeläisten kanssa katsellaan sitten muutaman vuoden päästä 8)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti