lauantai 21. elokuuta 2010

Uudet tuulet puhaltaa

Uudet tuulet puhaltavat Karmassa, mutta on vaikea sanoa, ovatko ne hyväksi vai eivät.

Päätin vähän vähentää hevoskantaa ja muutenkin muuttaa Karman kokoonpanoa. Vähennän juoksevien hevosten määrää reilusti ja otan radoilta pois hevosia, jotka ovat jo tehneet suht pitkän (tai menestyneen) uran. Huonommat hevoset myyn pois (tai suvuttomat yksinkertaisesti kadotan bittiavaruuteen) ja paremmat pidän sitten itse. Tietenkin minulle jää jonkin verran juokseviakin hevosia, mutta huomattavasti vähemmän kuin ennen. Lisäksi panostan nyt enemmän omiin kasvatteihin, enkä ostaa enää niin paljon hevosia. Ideaalitilanteessa minulla on radoilla vain omia kasvattejani.

Ensin täytyisi kuitenkin tehdä sivut siitoshevosilleni, joita on paljon. Osa on parempia ja osa sitten vähän huonompia. On vaikea sanoa mitä tahtia projektini edistyy, mutta toivon, että tämän vuoden loppuun mennessä kaikkien hevosten sivut ovat kuosissa, ja pääsen aloittamaan tämän linjan, etten enää ota uutta ainesta Karman riveihin.

Tänään lähtivätkin jo ensimmäiset suvuttomat pois hevoslistalta, huomenna jatketaan hevosten valikoimista vielä lisää. Myyntiin tulee mahdollisesti myös muutama vanhempi, jo vähän aikaa jalostuskäytössä ollut hevonen, jos raaskin niistä luopua. Sellaisia hevosia en viitsi kadottaa bittiavaruuteen, koska ne ovat jo saaneet jälkeläisiä ja tehneet edes jonkinlaisen uran laukkaradoilla. Toivottavasti joku saa niistä iloa itselleen.

Hevoskantaa vähennän siitä itsekkäästä syystä, ettei virtuaalimaailma kiinnosta minua enää niin paljon, joten on parempi pitää hiukan pienempää hevosmäärää. Ehkä jossain vaiheessa taas innostun laukkamaailmasta, mutta nyt kiinnostus on niin vähäistä, ettei ole järkeä pitää näin suurta hevoslaumaa vain seisomassa tallissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti