lauantai 21. elokuuta 2010

Driftin varsatehdas

Driftaway sai uuden ulkoasun jokin aika sitten, kiitos tangerinen, läheskään kaikilta sivuilta tämä ulkoasu ei vielä löydy. Hevosten sivut on aivan vaiheessa yms. Mutta onneksi jokin asia edes toimii, nimittäin varsoja Driftiin syntyi viime CAS vuoden loppupuolella muutama kappale ja tällä CAS vuodella syntyy myös muutamia varsoja. Pikkuhiljaa alkaa näyttää siltä, että vitosryhmä taitaa olla se mihin panostetaan eniten kasvatuksessa. CAS XVII vuonna vitosryhmän kasvatteja syntyy peräti kymmenen, kun ykkösryhmäläisiä syntyy vain kaksi, kolmos- ja nelosryhmäläisiä yksi kumpaakin, sekä risuesteille yksi anglovarsa. Kaikenkaikkiaan Driftin kasvattajanimen(/nimien) alla on ehtinyt syntyä kaksikymmentä kappaletta, mikäli nyt oikein laskin.

Mutta jos hieman tarkemmin näitä uusia varsoja katottaisiin niin kuten mainitsinkin jo, ykkösryhmäläisiä syntyy kaksi kappaletta. Toinen on hieman pidempisukuinen yksilö, jonka vanhempina toimivat Expoint of Shade ja Heliya of Shade. Molemmat näistä yllättivät minut viime vuoden Breeders' Cupissa. Expoint voitti Breeders' Cup Classic lähdön ja Heliya voitti Filly & Mare Turfin. Expointin statistiikka on 13: 3-6-1-1 ja prosentit 85% & 23% eli paremmatkin olisivat voineet olla, mutta ei kuitenkaan ihan surkeakaan. Heliyan statistiikka on 14: 4-2-3-2, voittoprosentti 29% ja sijoitusprosentti 79%, nämäkin hyvin samaa luokkaa kuin Expointilla. Nimekseen tämä varsa sai Drift's Hailey. Hailey on siis keskimatkojen juoksija, jonka toivon tekevän ihan mukavan uran sitten aikanaan.

Toinen ykkösryhmäläinen on sitten sprintteri tamma Drift's Vivisanté, jonka vanhempina toimivat Hackwood ja Runaway Vivienne, molemmat evm-sukuisia. Valitettavasti kumpikaan vanhemmista ei menestynyt kummemmin Breeders' Cup Sprintissä, jossa olivat mukana. Hackwood on juossut noh.. Ihan ok, statistiikka 18: 6-1-5-1, voittoprosentti 33%, sijoitusprosentti 72% ja Breeders' Cup Sprintissä tämä siis tuli kolmanneksi. Runaway Vivienne jäi Breeders' Cup Sprintissä neljänneksi ja sen statistiikka on 16: 5-4-1-1, sijoitusprosentti 69%, voittoprosentti 31%. Tässä tulikin melko tarkasti näistä kahdesta varsasta, muita käsitellään sitten pintapuolisemmin :'D

Ryhmän kaksi hevosia ei synny valitettavasti yhtään, mutta Barbabeaun ja Twenty Jojo's oxin CAS XVI syntynyt varsa kasvaa hienosti :') Kolmosryhmää edusta yksi anglo orivarsa, jonka vanhempina toimii Twenty Jojo's ox ja Alessandria. Twenty Jojo's ox juoksi ihan kohtalaisen uran, sen kisaurasta olen kai kertonut aiemminkin? Ja Alessandriahan on siirtynyt omistukseemme vasta vähän aikaa sitten, aiemminhan tamma asusteli Karmassa, jossa Irppa ahkerasti kisasi sitä ja teetti yhden varsankin. Meille tämä anglo tuli siis vain siitoskäyttöön ja nyt sitä sitten käytetään :'D Katsotaan millaisia tykkejä tästä tammasta saadaan. Alessandriastakin olen muistaakseni kertonut aiemminkin...

Nelosryhmäänkin syntyi yksi kasvatti, harvinaista että meidän teket on pärjännyt noinkin hyvin. Kun tuntuu, ettei ne oikein tahdo juosta, mutta ehkä nämä poikkeukset johtuvat siitä, että näillä on upeat vanhemmat. Tämän nelosryhmäläisen teken vanhemmat ovat siis molemmat Karman kasvattamia hepoisia. Drivonyl Karma ja Rozajar Karma, Drivonyl on ollut omistuksessani pidemmän aikaa ja Rozajar siirtyi meille kilpailemattomana. Molemmat ovat pärjänneet ihan mukavasti Drivonylin statistiikka on 8: 3-0-0-4, prosentit 88% & 38%, Rozajarin statistiikka 6: 3-2-0-1, prosentit 100% & 50% eli oikein mukavia molemmat. Katsotaan josko heidän varsansakin olisi vanhempiensa kaltainen tykki.

Vitosryhmäläisiä onkin sitten enemmän, kymmenen kaikenkaikkiaan kuten mainitsinkin. Neljä paintia, neljä quarteria ja kaksi quarabia. Näissä varsoissa on muutamia todella loistokkaita yksilöitäkin, erityisesti minua kiinnostaa nämä quarter varsat, niissä on monta potenttiaalista yksilöä, toki paintitkin on oikein hyviä, eikä quarabitkaan huonompia ole. Näistä en oikein osaa valita, että ketä tässä tarkemmin esittelisin ja kaikkien esittelemiseen menisi ikuisuus. Joten niiden tietoja löytyy paremmin täältä.

Risuesteille syntyy vain yksi varsa, anglotamma Drift's Andromeda, jonka isänä toimii aiemminkin esitelty Karman upea anglo ori Primedo ja emänä meidän omistuksessamme oleva Endorphine GA, joka on juossut aluksi sileällä ja sitten risuilla. Tämänkin varsan vanhempiin voi perehtyä paremmin tuossa yläpuolella olevassa linkissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti